top of page

Inzameltips

Hoe kan jij zoveel mogelijk flessen gebruikt frituurvet inzamelen? Daar helpen wij je graag een handje mee.

Hieronder vind je een lijst met tips die je kunt gebruiken tijdens het inzamelen.

Wat zeg ik als de deur open gaat?

Hoi meneer/mevrouw, heeft u toevallig nog flessen gebruikt frituurvet liggen die ik voor u mag meenemen? Ik verzamel frituurvet in zodat het gerecycled kan worden tot biobrandstof. Hiermee draag ik mijn steentje bij aan een beter milieu, krijg ik een vergoeding voor het inzamelen en ik doneer een deel aan het goede doel. U zou mij er dus enorm mee helpen!

Hoe neem ik het frituurvet mee naar huis?

Je kan de flessen prima meenemen in een grote supermarkt tas. Ook kun je een handkarretje gebruiken die je achter je aan kan trekken. Misschien heb je er thuis al een staan of wellicht ken je iemand in je omgeving of familie waar je een handkarretje van kan lenen.

Wat als de kliko vol zit maar ik wil toch meer inzamelen?

Je kan de flessen frituurvet in de garage opbergen als de kliko vol zit. Dat kan in een doos of je zet het netjes weg in een hoekje. Laat het ons op tijd weten wanneer de kliko bijna vol zit, dan komen wij zo snel mogelijk langs om hem te vervangen voor een schone lege kliko. Zo kom je niet met een overvolle kliko te zitten. 

Hoe houd ik bij waar ik ben geweest?

Het is verstandig om een plattegrond uit te printen van jouw buurt (of het gebied waar je wilt gaat inzamelen) en de straten markeren waar je bent geweest. Zo kun je overzichtelijk bijhouden welke straten je bent geweest en waar je nog naartoe kan gaan. Schrijf ook bij elke straat de datum op zodat je de straten een maand later bijvoorbeeld weer kunt proberen. Heb je afspraken gemaakt met een aantal mensen? Noteer het in ons Excel bestand wat je hier kunt downloaden.

Wat als mensen niet thuis zijn?

Dit zal best wel eens voorkomen, voornamelijk als je overdag op pad gaat. Gelukkig hebben we hier een oplossing voor bedacht. Wij voorzien je van een flyer die je door de brievenbus kunt doen. Op de flyer staat jouw naam, telefoonnummer en/of emailadres en uitleg over het inzamelen zodat de mensen jou een berichtje kunnen sturen wanneer ze van hun flessen gebruikt frituurvet af willen. Hierdoor hoef je dus ook niet elke keer langs dezelfde huizen, deze mensen kunnen jou nu bereiken.

Wat als het frituurvet nog in de frituurpan zit?

Dan kun je even wachten of zeggen dat je op een later moment terug kunt komen zodat zij de tijd hebben om het frituurvet terug in de fles te gieten. Belangrijk is wel dat het frituurvet afgekoeld moet zijn.

Hoe kan ik buiten mijn buurt frituurvet inzamelen?

Vraag je vrienden en familie als je op bezoek bent! Of je vraagt je vrienden op school of hun ouders nog gebruikt frituurvet hebben liggen. 

Wat als het frituurvet nog niet aan vervanging toe is?

Als frituurvet 5 tot 7 keer is gebruikt, is het advies de olie te vervangen en dit kun je ook aangeven. Mocht het huishouden het frituurvet nog willen gebruiken, kun je een datum afspreken wanneer je het frituurvet wel kan komen ophalen. Je kunt het adres, datum en contactgegevens noteren in je agenda, een schrijfblok of in ons Excel bestand wat je hier kunt downloaden.

Heb je verder nog vragen?

Wij zijn er om je te helpen dus stel gerust je vragen aan ons. Je kan je vraag sturen naar tibor@greenoilrecycling.nl of bel naar +31 (0)85 760 32 63.

bottom of page